Støtteperson

Læs mere om hvad en § 75 støtteperson til forældre er

Støtteperson (§ 75)

Hvilken lov og paragraf bevilges støtten efter?
Støtten bevilges efter barnets lov § 75.

Hvad består støtten af?
En støtteperson er en person, som kommunen tilbyder til forældre, hvis barn er blevet anbragt uden for hjemmet. Formålet med støttepersonen er at give forældrene støtte og vejledning i en ofte svær og følelsesladet situation, hvor barnet ikke længere bor hjemme.

Er støtten til børn/unge eller forældrene?
En støtteperson er udelukkende til forældre. Forældre skal tilbydes en støtteperson, når deres barn eller unge skal anbringes uden for hjemmet. Begge forældre har ret til en støtteperson, og det er den kommune, hvor forælderen bor, der har kompetencen til at tilbyde denne støtte.

Hvem bestemmer, hvem den konkrete familiebehandler skal være?
Du har som forælder som udgangspunkt ret til selv at vælge din støtteperson. Kommunen har dog kompetence til at afvise en konkret støtteperson i visse særlige situationer. En støtteperson ansættes og aflønnes af kommunen, og hvis det eksempelvis ikke er muligt for kommunen at indgå en aftale om prisen for ydelsen, kan kommunen afvise at anvende den pågældende støtteperson.

Hvilke udfordringer kan støtten hjælpe med?
En støtteperson skal medvirke til at løse de problemer, der førte til anbringelsen, og støtte forældrene i at varetage omsorgen for barnet eller den unge ved en eventuel hjemgivelse eller i samværet under anbringelsen.

Støttepersonen kan hjælpe på mange måder, men en af de vigtigste opgaver er at støtte forældrene i den svære situation. Forældrene kan tale med støttepersonen om anbringelsen og de følelser, der følger med. Støttepersonen yder ikke behandling, men kan lytte og støtte i svære stunder. Derudover kan støttepersonen hjælpe med samarbejdet med kommunen samt samvær og kontakt med det anbragte barn.

På følgende sider kan du læse mere om hvordan jeg kan hjælpe dig, hvad det koster og hvordan du kontakter mig: