Praktisk pædagogisk støtte

Hvad er praktisk pædagogisk støtte? Det kan du læse mere om her.

Praktisk pædagogisk støtte

Hvilken lov og paragraf bevilges støtten efter?
Støtten bevilges efter barnets lov § 32, stk. 1, nr. 2.

Hvad består støtten af?
Praktisk pædagogisk støtte er en indsats, der hjælper familier med at skabe struktur og overblik i hverdagen, så deres hjem kan fungere optimalt for barnets trivsel og udvikling. Støtten kan omfatte hjælp til at organisere daglige gøremål, udvikling af forældreskabets kompetencer og konkrete redskaber til at sikre, at hverdagen harmonerer med børnenes behov. I afklarende perioder kan støtten også sikre, at barnet kommer i skole eller daginstitution, ligesom den kan understøtte barnets udvikling og styrke samspillet i familien. Målet er at hjælpe familien til at se og imødekomme børnenes behov.

Med udgangspunkt i formålet om at beholde familien samlet, kan der iværksættes indsatser i form af både pædagogisk og praktisk støtte. Familiers behov er varierede, og derfor planlægges indsatsen i tæt samarbejde med den enkelte familie og med udgangspunkt i den kommunale plan. Indsatsen sigter mod at forbedre trivsel og udvikling for både børn og voksne og gøre forældrene i stand til at varetage alle aspekter af deres forældreskab.

Indsatsen kan omfatte vejledning i forældrekompetencer, herunder råd om børneopdragelse, håndtering af konflikter i familien, og hjælp til at etablere rutiner og struktur i hverdagen, som for eksempel i forbindelse med måltider, sengetid og skolearbejde. Støtte kan også gives til at håndtere vanskelige følelser og situationer, som i tilfælde af skilsmisse, mobning, sygdom eller stress, og vi arbejder med at udvikle et sprog for følelser. Derudover kan undervisning i kommunikation og konfliktløsning i familien hjælpe alle medlemmer med at lytte til hinanden og respektere hinandens synspunkter.

Forældre kan også få rådgivning om, hvordan de kan støtte deres barns faglige og personlige udvikling, f.eks. ved at opmuntre til læsning, kreativitet og et aktivt fritidsliv. Indsatsen er altid støttende og respektfuld, med hensyn til familiens individuelle behov og ressourcer, og der arbejdes løbende med progression, så alle indsatser har et løsningsorienteret sigte og sigter mod afhjælpning af konkrete problemer.

Er støtten til børn/unge eller forældrene?
Støtten er primært rettet mod forældrene, men ligesom med mange andre støttende indsatser, er formålet at hjælpe forældrene, så barnet/den unge får det bedre.

Hvem bestemmer, hvem der skal udføre støtten?
Det er kommunen, der har kompetence til at bevilge støtten samt til at beslutte, hvem der skal udføre og levere støtten.

På følgende sider kan du læse mere om hvordan jeg kan hjælpe dig, hvad det koster og hvordan du kontakter mig: