Støttende indsatser

Læs mere om mulighederne for hjælp efter barnets lov

Støttende indsatser

På denne side kan du læse om en række forskellige former for hjælp, som kommunen kan tilbyde. Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for hjælp til at ansøge om eller klage over disse former for støtte.

Kontaktperson
En kontaktperson fungerer som en stabil voksenrelation, der kan hjælpe med en lang række udfordringer hos barnet/den unge og/eller forældrene. Samtaler og hjælp fra en kontaktperson er typisk af mere pædagogisk og praktisk karakter sammenlignet med f.eks. terapeutiske samtaler.

Læs mere på min side om kontaktpersonsstøtte.

Familiebehandling
Familiebehandling er en støtteforanstaltning, der har til formål at hjælpe familier med at tackle udfordringer, der kan påvirke barnets trivsel og udvikling. Formålet er at styrke familiens samlede funktionsevne og skabe positive forandringer gennem målrettet indsats.

Læs mere på min side om familiebehandling.

Psykologsamtaler
Samtaler med en psykolog kan bevilges til barnet/den unge og/eller forældrene. Psykologsamtaler adskiller sig fra f.eks. kontaktpersonsstøtte og familiebehandling og vil ofte have en mere samtaleterapeutisk form og ramme. Psykologsamtaler kan være relevante til at håndtere mange former for udfordringer.

Læs mere på min side om psykologsamtaler.

Praktisk pædagogisk støtte
Praktisk pædagogisk støtte hjælper børn og deres familier med at fremme barnets udvikling og trivsel gennem konkrete pædagogiske aktiviteter og rådgivning til forældre. Dette kan inkludere daglige rutiner og aktiviteter, der skaber en struktureret og tryg hverdag for barnet.

Læs mere på min side om praktisk pædagogisk støtte. 

Behandlings- og specialundervisningstilbud (dagbehandling)
Er en form for støtte rettet mod børn og unge, der har omfattende sociale, emotionelle eller adfærdsmæssige udfordringer, som ikke kan imødekommes inden for almindelige dagtilbud eller skole. Denne indsats kombinerer behandling og undervisning i en samlet ramme med fokus på barnets trivsel, udvikling og læring.

Læs mere på min side om behandlings- og specialundervisningstilbud.

Ungestøtte (tidligere efterværn)
En vigtig del af ungestøtten er muligheden for at få en fast kontaktperson, som kan fortsætte med at støtte den unge efter det 18. år og frem til det 23. år, hvis der er behov.

Læs mere på min side om ungestøtte.

På følgende sider kan du læse mere om hvordan jeg kan hjælpe dig, hvad det koster og hvordan du kontakter mig: