Bisidder og partsrepræsentation i kommunal sag

Hvad vil det sige, at du har en bisidder eller partsrepræsentant i din sag hos kommunens børne-, unge- og familieafdeling?

Når du står overfor en sag i kommunens børne-, unge- og familieafdeling, kan det være udfordrende at finde rundt i reglerne, forstå afgørelserne og sikre, at dine rettigheder bliver overholdt. Her kan en bisidder eller partsrepræsentant gøre en stor forskel for dig og din familie.

Hvad er en bisidder?

En bisidder er en person, du kan tage med til møder med kommunen. Bisidderen er med for at støtte dig, hjælpe dig med at forstå, hvad der foregår, og sikre, at dine rettigheder bliver respekteret. Selvom en bisidder ikke formelt kan tale på dine vegne, kan de være en værdifuld støtte, som forklarer, hvad der bliver sagt, og hjælper dig med at stille de rigtige spørgsmål.

Ifølge forvaltningslovens § 8 har du ret til at have en bisidder med til møder med kommunen. Din bisidder kan også hjælpe med at tage noter og sørge for, at du føler dig tryg og hørt gennem hele processen.

Hvad er en partsrepræsentant?

En partsrepræsentant er en person, der har en mere formel rolle end en bisidder. Din partsrepræsentant kan tale på dine vegne, stille spørgsmål og fremsætte synspunkter direkte over for kommunen. Hvis der er noget, du er uenig i, kan din partsrepræsentant også indgive klager og sørge for, at dine rettigheder bliver overholdt.

I forvaltningslovens § 8 står det klart, at du har ret til at lade dig repræsentere af en partsrepræsentant i din sag. Det betyder, at din partsrepræsentant kan tage sig af kommunikationen med kommunen og sørge for, at din sag bliver behandlet korrekt.

Hvordan kan en bisidder eller partsrepræsentant hjælpe dig?

Der er mange situationer, hvor en bisidder eller partsrepræsentant kan være til stor hjælp. Det kan fx være, hvis du står overfor:

– En sag om støtte eller foranstaltninger for dit barn, som fx en anbringelse eller hjemmebesøg.
– Uenigheder om skoleplacering, specialtilbud eller støttetimer.
– Klager over afgørelser fra kommunen, der påvirker dit barns eller din families trivsel.

En bisidder eller partsrepræsentant sikrer, at dine rettigheder bliver respekteret, og at der ikke bliver overset vigtige detaljer i din sag. De hjælper dig med at forstå processen og sikrer, at du er med hele vejen.

Hvordan kan jeg som privat socialrådgiver hjælpe dig?

Jeg tilbyder at være både din bisidder og partsrepræsentant i sager, der involverer kommunens børne-, unge- og familieafdeling. Med min erfaring og juridiske viden inden for området kan jeg hjælpe dig med at forstå din sag og sikre, at dine synspunkter bliver hørt og taget alvorligt.

Som partsrepræsentant kan jeg tage dialogen med kommunen for dig, mens jeg som bisidder støtter dig under møder og sørger for, at du føler dig tryg og forstået. Jeg er med dig hele vejen, så vi sammen kan sikre, at dine rettigheder bliver overholdt, og at din sag får den opmærksomhed, den fortjener.

Har du brug for hjælp i din sag? Kontakt mig for en uforpligtende samtale om, hvordan jeg kan støtte dig og din familie. Sammen sørger vi for, at du bliver hørt og forstået.

Klik her for at kontakte mig for en uforpligtende samtale, hvor vi sammen kan afklare, om jeg kan hjælpe dig og din familie.

/Joakim Kronborg
Privat socialrådgiver og juridisk konsulent
Privatsocialraadgiver.dk